Historien

omkaski
omkaski-kursivtxt

En unik dörr blev stor succé

Kaski är ett finskt familjeföretag i andra genera­tionen. I vårt sortiment finns träpaneldörrar och lackerade dörrar. Kaskis ­produkter säljs i Norden genom framför allt byggmaterial­handeln. Dessutom når företagets produkter mark­naden via nyproduktion av villor. Dörrfabriken Kaski grundades av Eero Kaski 1978, efter att snickar­traditionen hade gått från far till son i flera genera­tioner i ­familjen Kaski. Även Eero kom att arbeta med trä och byggnation och som yrkesskicklig hantverkare byggde han enkelt sitt eget hus. Men en sak bekymrade honom: han kunde inte hitta ­ordentliga ­dörrar någonstans. Som initiativrik ung man till­verkade han då rejäla ytterdörrar av trä till sig själv. Dörrarna var av hög ­kvalitet och snart började bekanta i trakten beställa Eeros dörrar. Ryktet om de välbyggda dörrarna spred sig och efterfrågan ökade snabbt i hela landet.

Så började historien om ytterdörrar av högsta kvalitet i ­Finland och begreppet Kaski-dörrar. God finsk yrkeskicklighet och över trettio års erfarenhet syns i kvalitet och formgivning.

Idag arbetar ett hundratal yrkesskickliga hantverkare på Kaski. ­Produktsortimentet har ökat från laserade träpanelklädda dörrar till lackerade dörrar med HDF-ytbeklädnad och i näst intill helt valfri färg. Samma principer gäller idag som på 1970-talet: god service och högkvalitativa produkter.